Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jan in de zak van Allerhande
Allerhande 2002
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
klein schoon kussensloop
dik elastiek
Ingrediënten
▢
250
g
rozijnen
en/of krenten
▢
250
g
boekweitmeel
pak ` 500 g
▢
250
g
zelfrijzend bakmeel
▢
zout
▢
½
liter
melk
▢
1
pot
keukenstroop
500 g
▢
125
g
boter of margarine
Instructies
Rozijnen wassen en goed laten uitlekken. In grote pan ruim water aan de kook brengen.
Op bodem van pan omgekeerd bord leggen.
In kom boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel en zout door elkaar roeren.
Al roerend zoveel melk toevoegen dat glad en vrij dik beslag ontstaat, dat nog net van lepel loopt.
Rozijnen door beslag scheppen.
Beslag in één punt van kussensloop scheppen.
Sloop veel hoger dan vulling met elastiek of touw dichtbinden, denk eraan dat volume ongeveer verdubbelt.
Zak in kokend water leggen en gerecht in ca. 3 1/2 uur gaar laten worden.
Zak regelmatig keren.
Als satéprikker er droog uit komt is de Jan gaar.
Intussen in pannetje stroop met boter en ca. 1/2 dl water al roerend verwarmen tot mooie saus ontstaat.
Zak uit water nemen en even laten uitlekken.
Vulling uit
zak nemen en op bord leggen, overtollige water wegschenken en Jan in de zak in plakken snijden.
Plakken over zes borden verdelen en stroopsaus erover schenken.
Voedingswaarden
Calories:
840
kcal
|
koolhydraten:
154
g
|
Protein:
13
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch