Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Javaanse Saté met Satésaus van 't Zusje
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
snijplank
mes
houten lepel
Ingrediënten
Voor de saté:
▢
4
stokjes varkenssaté
gemarineerd
▢
1
zakje
cassavechips
▢
20
gram
gebakken uitjes
Voor de Javaanse satésaus:
▢
20
gram
knoflook
geperst
▢
30
gram
basterdsuiker
▢
45
gram
limoensap
▢
15
gram
gembersiroop
▢
190
gram
ketjap manis
▢
10
gram
komijnzaad
▢
15
gram
paprikapoeder
▢
30
gram
espresso
▢
200
gram
kokosmelk
▢
Zonnebloemolie
Instructies
Pers de knoflook uit en fruit deze in een beetje zonnebloemolie in een koekenpan.
Voeg de basterdsuiker, limoensap, gembersiroop, ketjap manis, komijnzaad, paprikapoeder en espresso toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur trekken.
Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
Laat de saus indikken tot de gewenste consistentie.
Verhit een andere koekenpan met een beetje zonnebloemolie en bak de saté om en om bruin totdat deze gaar is.
Leg de saté op een bordje en giet de Javaanse satésaus eroverheen.
Strooi de gebakken uitjes over de saté en leg de cassavechips ernaast op het bordje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Hoofdgerechten
/
Tapas
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië