Javaanse saté
Ingrediënten
Voor de saté
- 4 stokjes varkenssaté gemarineerd
- 1 zakje casave
- 20 gram gebakken uitjes
Voor de Javaanse satésaus
- 20 gram knoflook
- 30 gram basterdsuiker
- 45 gram limoensap
- 15 gram gembersiroop
- 190 gram ketjap manis
- 10 gram komijnzaad
- 15 gram parikapoeder
- 30 gram expresso
- 200 gram kokosmelk
- zonnebloemolie
Instructies
- Pers de knoflook uit en fruit deze in de zonnebloemolie
- Breng het geheel aan de kook en laat tien minuten trekken op laag vuur.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
- Bak de saté in een koekenpan om en om bruin en leg op een bordje zodra deze gaar is.
- Doe er de Javaanse satésaus over en strooi de gebakken uitjes eroverheen.
- Leg de casave naast de saté op het bordje.