Javaanse saté

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de saté

  • 4 stokjes varkenssaté gemarineerd
  • 1 zakje casave
  • 20 gram gebakken uitjes

Voor de Javaanse satésaus

  • 20 gram knoflook
  • 30 gram basterdsuiker
  • 45 gram limoensap
  • 15 gram gembersiroop
  • 190 gram ketjap manis
  • 10 gram komijnzaad
  • 15 gram parikapoeder
  • 30 gram expresso
  • 200 gram kokosmelk
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Pers de knoflook uit en fruit deze in de zonnebloemolie
  • Breng het geheel aan de kook en laat tien minuten trekken op laag vuur.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
  • Bak de saté in een koekenpan om en om bruin en leg op een bordje zodra deze gaar is.
  • Doe er de Javaanse satésaus over en strooi de gebakken uitjes eroverheen.
  • Leg de casave naast de saté op het bordje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas / Vlees
Land van herkomst Indonesië