Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Javaanse smoorschotel
Een beetje van mezelf en een beetje van Tip 1997....
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
½
blok
tahoe
/tofu in blokjes gesneden
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
arachideolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teenje
knoflook
gesnipperd
▢
1
theelepel
trassi
verkruimeld
▢
250
gram
wokgroenten
▢
2
eetlepels
santen
geraspte / ca. 1 à 2 cm van een blok
▢
1
eetlepel
pindakaas
▢
zout
▢
peper
Instructies
Laat de tahoe/tofu in een marinda van ketjap, sambal een half uurtje staan.
Laat even uitlekken.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, trassi en de knoflook.
Als de ui lichtbruin is voeg je de tahoe toe en laat deze ca. 8 à 10 minuten lekker bruin worden.
Voeg de geraspte santen erbij met een 1/2 à 1 kopje warm water.
Voeg dan de groeten toe met zout en peper naar smaak.
Laat dis alles ca. 5 minuten smoren.
De groenten moeten wel een beetje knapperig blijven.
Tot slot nog de pindakaas erdoor roeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst, kroepoek gefruite uitjes of andere Indische 'lekkernijen'.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch