Javaanse smoorschotel

Een beetje van mezelf en een beetje van Tip 1997....
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ blok tahoe /tofu in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • arachideolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teenje knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel trassi verkruimeld
  • 250 gram wokgroenten
  • 2 eetlepels santen geraspte / ca. 1 à 2 cm van een blok
  • 1 eetlepel pindakaas
  • zout
  • peper

Instructies

  • Laat de tahoe/tofu in een marinda van ketjap, sambal een half uurtje staan.
  • Laat even uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, trassi en de knoflook.
  • Als de ui lichtbruin is voeg je de tahoe toe en laat deze ca. 8 à 10 minuten lekker bruin worden.
  • Voeg de geraspte santen erbij met een 1/2 à 1 kopje warm water.
  • Voeg dan de groeten toe met zout en peper naar smaak.
  • Laat dis alles ca. 5 minuten smoren.
  • De groenten moeten wel een beetje knapperig blijven.
  • Tot slot nog de pindakaas erdoor roeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witte rijst, kroepoek gefruite uitjes of andere Indische 'lekkernijen'.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch