Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jingtuan Daxia
walvissenschool van gevulde garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
garnalen
ongepelde middelgrote
▢
1
ei
▢
½
theelepel
maïzena
▢
1
eetlepel(s)
zwarte sesamzaadjes
▢
¼
rammenas
▢
zout
▢
peper
Instructies
Garnalen (scampi 5-6 cm) pellen.
Bij 12 garnalen de staart laten zitten.
Staart insnijden en zwarte draden (ingewanden) verwijderen.
Garnalen wassen en goed droogdeppen.
Ei splitsen (dooier wordt niet gebruikt) en loskloppen.
In een mengbeker de garnalen zonder staart fijnmalen.
Toevoegen de helft van eiwit, maïzena, ½ theelepel zout en peper.
Alles goed mengen.
Andere garnalen op een plank uitspreiden en opendrukken.
Met een breed pannenkoekmes iets plat drukken en garnalen mengsel erop scheppen en zo vormen dat elke garnaal op een walvis lijkt.
In elke walvis 2 sesamzaadjes als ogen duwen.
Gevulde garnalen in een stoommandje leggen, afdekken met plastic folie en tot gebruik in de koelkast bewaren.
Rammenas schrappen en wassen, in de lengte in vieren snijden en dan in heel dunne plakjes.
Op een platte schaal de plakjes rammenas aan een kant als zee met golfjes rangschikken.
In de stoompan ruim water aan de kook brengen en stoommandje met garnalen in 4 min. gaar stomen.
Gevulde garnalen als school zwemmende walvissen op schaal met rammenasgolven rangschikken.
Direct serveren of op een rechaud warm houden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Indonesië