Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jonge erwtensoep
Deze lichte en romige jonge erwtensoep met verse postelein en kruiden is een heerlijk frisse lentevariant op de klassieke erwtensoep.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
Staafmixer of zeef
Ingrediënten
▢
2
uien
in stukken
▢
50
g
boter of olie
▢
1,5
l
bouillon
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
8
kleine
aardappelen
in stukken
▢
1
prei
in ringen
▢
250
g
jonge erwten
▢
50
g
peterselie
fijngehakt
▢
50
g
postelein
fijngehakt
Instructies
Verhit de vetstof in een grote pan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
Voeg de bouillon, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
Snijd de aardappelen en prei in stukken en voeg ze toe aan de pan.
Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, verwijder de tijm en laurier en pureer of zeef de soep.
Was de erwten en voeg ze toe aan de soep, laat nog 10 minuten koken.
Hak de peterselie en postelein fijn en voeg toe aan de soep.
Laat nog enkele minuten meekoken en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood en een scheutje room voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner of Sauvignon Blanc past goed bij de lichte en kruidige tonen van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch