Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasbeignets van Henk Molenberg
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
6
dl
melk
▢
1
laurierblad
▢
75
g
maïzena
▢
100
g
geraspte belegen kaas
▢
150
g
bloem
▢
1
theelepel
zout
▢
1
eetlepel(s)
boter
gesmolten
▢
2
eierdooiers
▢
1.5
dl
melk
▢
1
eiwit
Instructies
Maak de uien schoon en snijd ze klein.
Verhit de boter en fruit hierin de uien 3 minuten.
Voeg de melk en het laurierblad toe en laat alles aan de kook komen.
Maak de maïzena met wat water aan en roer dit door het ui-melkmengsel.
Laat de saus onder regelmatig doorroeren 5 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en roer de geraspte kaas door de saus.
Laat de kaas in de warme saus smelten en roer daarna het ei door de saus.
Strijk de saus 1 cm op een natgemaakt plat bord uit en laat het geheel afkoelen.
Doe de bloem met het zout in een kom.
Vermeng de gesmolten boter met de eierdooiers en de melk.
Roer dit mengsel door de bloem tot een glad beslag is verkregen.
Laat het beslag 30 minuten staan.
Sla het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het beslag.
Snijd de opgesteven saus in stukjes van ca. 5 x 5 cm en doop deze in het beignetdeeg. Verhit ruim olie en frituur hierin de beignets goudbruin.
Laat de kaasbeignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze zo warm mogelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de beignets eventueel met een mosterdsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Warme hapjes