Kaasbeignets van Henk Molenberg

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 6 dl melk
  • 1 laurierblad
  • 75 g maïzena
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 150 g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel(s) boter gesmolten
  • 2 eierdooiers
  • 1.5 dl melk
  • 1 eiwit

Instructies

  • Maak de uien schoon en snijd ze klein.
  • Verhit de boter en fruit hierin de uien 3 minuten.
  • Voeg de melk en het laurierblad toe en laat alles aan de kook komen.
  • Maak de maïzena met wat water aan en roer dit door het ui-melkmengsel.
  • Laat de saus onder regelmatig doorroeren 5 minuten zachtjes koken.
  • Neem de pan van het vuur en roer de geraspte kaas door de saus.
  • Laat de kaas in de warme saus smelten en roer daarna het ei door de saus.
  • Strijk de saus 1 cm op een natgemaakt plat bord uit en laat het geheel afkoelen.
  • Doe de bloem met het zout in een kom.
  • Vermeng de gesmolten boter met de eierdooiers en de melk.
  • Roer dit mengsel door de bloem tot een glad beslag is verkregen.
  • Laat het beslag 30 minuten staan.
  • Sla het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het beslag.
  • Snijd de opgesteven saus in stukjes van ca. 5 x 5 cm en doop deze in het beignetdeeg. Verhit ruim olie en frituur hierin de beignets goudbruin.
  • Laat de kaasbeignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze zo warm mogelijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de beignets eventueel met een mosterdsaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Warme hapjes