Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaaskroketten of -bitterballen
Heerlijke kaaskroketten of -bitterballen, een klassiek Nederlands borrelhapje.
Porties:
6
of 16-24 bitterballen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
koelen
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
plat bord
kom
Frituurpan
keukenpapier
schuimspaan
Ingrediënten
▢
2
dl
melk
▢
25
gram
boter
▢
25
gram
bloem
▢
Peper
▢
½
eetlepel
peterselie
▢
125
gram
oude kaas
▢
Enkele
druppels bouillonaroma
▢
1
ei
▢
Paneermeel
▢
Frituurvet
Instructies
Maak een dikke saus van melk, boter en bloem.
Breng op smaak met peper en peterselie en roer de kaas en bouillonaroma erdoor.
Strijk het mengsel uit op een bord en laat koud worden.
Verdeel in 8 punten (kroketten) of 16-24 punten (bitterballen).
Vorm kroketten of bitterballen en wentel ze door paneermeel.
Klop het ei los met 1 eetlepel water.
Wentel de kroketten/bitterballen door het ei en opnieuw door paneermeel.
Verhit het frituurvet tot het dampt.
Frituur de kroketten/bitterballen goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met mosterd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een biertje.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Kaas
/
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Borrel /
Verjaardag