Kaaskroketten of Bitterballen
Ingrediënten
- 2 dl melk
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- peper
- ½ eetlepel peterselie
- 125 gram oude kaas
- enkele druppels bouillonaroma
- 1 ei
- paneermeel
- frituurvet
Instructies
- Maak een dikke saus van de melk met de boter en de bloem.
- Breng op smaak met peper en peterselie en roer er de kaas en het
- bouillonaroma door.
- Strijk het mengsel op een plat bord uit en laat het door en door koud worden.
- Verdeel het dan in 8 gelijke punten, vorm hiervan telkens een kroket (verdeel elke punt voor bitterballen in tweeën of in drieën) en wentel ze door paneermeel.
- Klop het ei met 1 eetlepel water los, maar niet schuimig.
- Wentel er de kroketten door, rol ze opnieuw door paneermeel en zorg dat er geen barstjes in zitten.
- Laat intussen het frituurvet zo heet worden, dat het begint te dampen.
- Leg er, eventueel met behulp van een schuimspaan, de kroketten in en laat ze vlug goudbruin worden.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer direct.