Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met banaan en spek
Een verrassende visschotel met kabeljauw, banaan en knapperig spek, gegratineerd in een romige saus.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenvaste schotel
Koekenpan
Oven
Ingrediënten
▢
2
bananen
▢
Bloem
2 eetlepels
▢
Boter
3 eetlepels
▢
Geraspte kaas
1 eetlepel
▢
250
gram
diepvrieskabeljauw
▢
Melk
1 ½ dl
▢
50
gram
ontbijtspek
▢
Sherry
1 eetlepel
▢
1
grote
ui
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de bananen, halveer ze en bak ze bruin in boter.
Beboter een ovenschaal en verdeel klontjes boter over de bodem.
Snijd de kabeljauw in stukken en kook ze 5 minuten in water met zout.
Leg de bananen en vis in de schaal.
Bak het spek knapperig en haal het uit de pan.
Fruit de ui in hetzelfde vet en leg het spek en de ui op de vis.
Maak een saus van boter, bloem, melk en kaas en roer de sherry erdoor.
Schenk de saus over de vis en bak 15 minuten in de oven tot goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met rijst of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Caribean
/
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden