Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met mosterd-roomsaus
Porties:
4
Voorbereidingstijd
7
minuten
min
Total time
9
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
kabeljauwfilet
diepvries
▢
1
eetlepel
citroensap
Voor de saus:
▢
25
gram
boter
▢
1
theelepel
bouillonpoeder
▢
25
gram
bloem
▢
1
eetlepel
Dijon-mosterd
▢
1
eetlepel
Limburgse mosterd
▢
1
dl
melk
▢
2
dl
water
▢
½
dl
slagroom
Instructies
Leg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.
Doe het deksel op de schaal en kook de vis in 5 minuten op HOOG (100%) gaar.
Laat de vis 2 minuten nagaren.
Smelt voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op HOOG (100%).
Klop er met een garde de bloem door, gevolgd door de melk, het water en het bouillonpoeder.
Breng dit in 2 minuten op HOOG (100%) aan de kook, klop de saus door en voeg de mosterd toe.
Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.
Klop de saus goed door en voeg tijdens het kloppen de slagroom toe.
Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Magnetron koken
/
Vis