Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilet diepvries
- 1 eetlepel citroensap
Voor de saus:
- 25 gram boter
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 25 gram bloem
- 1 eetlepel Dijon-mosterd
- 1 eetlepel Limburgse mosterd
- 1 dl melk
- 2 dl water
- ½ dl slagroom
Instructies
- Leg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.
- Doe het deksel op de schaal en kook de vis in 5 minuten op HOOG (100%) gaar.
- Laat de vis 2 minuten nagaren.
- Smelt voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op HOOG (100%).
- Klop er met een garde de bloem door, gevolgd door de melk, het water en het bouillonpoeder.
- Breng dit in 2 minuten op HOOG (100%) aan de kook, klop de saus door en voeg de mosterd toe.
- Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.
- Klop de saus goed door en voeg tijdens het kloppen de slagroom toe.
- Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.