Kabeljauw met mosterd-roomsaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 7 minuten
Total time 9 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet diepvries
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de saus:

  • 25 gram boter
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 25 gram bloem
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 eetlepel Limburgse mosterd
  • 1 dl melk
  • 2 dl water
  • ½ dl slagroom

Instructies

  • Leg de (ontdooide) kabeljauwfilet in een schaal en sprenkel er wat citroensap over.
  • Doe het deksel op de schaal en kook de vis in 5 minuten op HOOG (100%) gaar.
  • Laat de vis 2 minuten nagaren.
  • Smelt voor de mosterd-roomsaus de boter in een schenkkan in 1 minuut op HOOG (100%).
  • Klop er met een garde de bloem door, gevolgd door de melk, het water en het bouillonpoeder.
  • Breng dit in 2 minuten op HOOG (100%) aan de kook, klop de saus door en voeg de mosterd toe.
  • Zet de saus nog 1 minuut op HOOG (100%) terug in de magnetron.
  • Klop de saus goed door en voeg tijdens het kloppen de slagroom toe.
  • Giet de saus over de inmiddels nagegaarde kabeljauwfilet.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Magnetron koken / Vis