Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
300
gram
kabeljauwfilet
▢
2
dunne preien
▢
2
el
olijfolie
▢
½
el.
kerriepoeder
▢
zout
▢
peper
▢
125
ml.
crême fraiche
▢
50
gram
geraspte belegen kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Snijd de prei in dunne ringetjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ca. 4 min. beetgaar.
Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
Wrijf de kabeljauw in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van het prei.
Voeg zout en peper toe en strijk de kerrie room over de vis uit.
Strooi de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15-20 min. gaar worden en licht kleuren
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met: Aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Nederland