Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Snijd de prei in dunne ringetjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ca. 4 min. beetgaar.
- Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
- Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
- Wrijf de kabeljauw in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
- Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van het prei.
- Voeg zout en peper toe en strijk de kerrie room over de vis uit.
- Strooi de kaas erover.
- Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15-20 min. gaar worden en licht kleuren
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met: Aardappelpuree.