Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 2 dunne preien
  • 2 el olijfolie
  • ½ el. kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • 125 ml. crême fraiche
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  • Snijd de prei in dunne ringetjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ca. 4 min. beetgaar.
  • Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
  • Wrijf de kabeljauw in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
  • Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van het prei.
  • Voeg zout en peper toe en strijk de kerrie room over de vis uit.
  • Strooi de kaas erover.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15-20 min. gaar worden en licht kleuren

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met: Aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Nederland