Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaeng Massaman Neau
Massaman curry
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
peultjes
kardemom
de inhoud er van /gewoon bij AH te verkrijgen
▢
1
flinke theelepel
kaneel
▢
1
pakje
kokosmelk
▢
600
gram
magere runderlappen
in flinke dobbelstenen gesneden
▢
250
gram
aardappels
vastkokend eveneens in dobbelstenen
▢
50
gram
pinda's
ongezouten / ontvliesde of cashewnoten
▢
8-12
sjalotten
▢
3
tenen
knoflook
▢
rode pepers
of lombok rawit of sambal oelek naar smaak
▢
3
blaadjes
daon salam
of laurierblad
▢
4
eetlepels
goela djawa
of donder bruine suiker
▢
2
eetlepels
limoensap
of citroensap
▢
4
eetlepels
vissaus
Nam Pla
▢
1
eetlepel
tamarinde
Instructies
Maak de kruiden mix als volgt:
Pel de sjalotten, knoflook en hak ze fijn.
Steeltje van pepers en als je het niet te heet wilt de zaadlijst verwijderen.
Snijd de pepers fijn.
Verhit een braadpan en rooster de kardamonzaadjes 1 minuut.
Voeg wat arachideolie-olie toe en fruit de sjalotten, knoflook en peper(s) mee.
Voeg de vissaus, citroensap en tamarinde toe met de goela djawa (suiker) en blaadjes daon salam.
Doe dit even in een kom om later toe te voegen aan het vlees.
Verhit de pan weer met boter of olie en braad het vlees rondom bruin.
Voeg de kruidenmassa toe aan het vlees en schenk de kokosmelk in de pan.
Laat even koken en zet het vuur laag.
Voeg als laatste ca. 20 minuten voor het opdienen de aardappelen erbij.
Ca. 2,5 uur stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst en bv. sperziebonen (al dat niet op de Thaise manier).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Stoofpot