KAENG MASSAMAN NEUA

Kaeng Massaman Neau

Massaman curry
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 peultjes kardemom de inhoud er van /gewoon bij AH te verkrijgen
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 pakje kokosmelk
  • 600 gram magere runderlappen in flinke dobbelstenen gesneden
  • 250 gram aardappels vastkokend eveneens in dobbelstenen
  • 50 gram pinda's ongezouten / ontvliesde of cashewnoten
  • 8-12 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • rode pepers of lombok rawit of sambal oelek naar smaak
  • 3 blaadjes daon salam of laurierblad
  • 4 eetlepels goela djawa of donder bruine suiker
  • 2 eetlepels limoensap of citroensap
  • 4 eetlepels vissaus Nam Pla
  • 1 eetlepel tamarinde

Instructies

  • Maak de kruiden mix als volgt:
  • Pel de sjalotten, knoflook en hak ze fijn.
  • Steeltje van pepers en als je het niet te heet wilt de zaadlijst verwijderen.
  • Snijd de pepers fijn.
  • Verhit een braadpan en rooster de kardamonzaadjes 1 minuut.
  • Voeg wat arachideolie-olie toe en fruit de sjalotten, knoflook en peper(s) mee.
  • Voeg de vissaus, citroensap en tamarinde toe met de goela djawa (suiker) en blaadjes daon salam.
  • Doe dit even in een kom om later toe te voegen aan het vlees.
  • Verhit de pan weer met boter of olie en braad het vlees rondom bruin.
  • Voeg de kruidenmassa toe aan het vlees en schenk de kokosmelk in de pan.
  • Laat even koken en zet het vuur laag.
  • Voeg als laatste ca. 20 minuten voor het opdienen de aardappelen erbij.
  • Ca. 2,5 uur stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witte rijst en bv. sperziebonen (al dat niet op de Thaise manier).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Stoofpot