Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsfricandeau met Paddenstoelenragout en Verse Kruiden
Deze zachte kalfsfricandeau, bedekt met een romige ragout van champignons en verse kruiden, is een elegant en smaakvol gerecht, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties:
8
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
snijplank
mes
ovenschaal
kernthermometer
Ingrediënten
▢
1600
g
kalfsfricandeau
▢
100
g
boter
voor het braden van de fricandeau
▢
3
sjalotten
fijngesnipperd
▢
500
g
champignons
in plakjes gesneden
▢
500
g
shiitake
in plakjes gesneden
▢
¼
bosje
basilicum
fijngehakt
▢
1
bosje
bieslook
fijngehakt
▢
1
bosje
peterselie
fijngehakt
▢
1
bosje
kervel
fijngehakt
▢
60
g
boter
voor de ragout
▢
70
g
bloem
▢
100
g
gekookte ham
in blokjes gesneden
▢
Zout en peper naar smaak
▢
200
g
wit broodkruim
▢
200
g
geraspte kaas
Voor de saus:
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
dl
witte wijn
▢
4
dl
kalfsfond
▢
Madeira naar smaak
▢
Voor de garnituur:
▢
1
kg
peultjes
schoongemaakt
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1
theelepel
suiker
▢
Boter om te sauteren
Instructies
Fricandeau:
Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
Kruid de kalfsfricandeau met peper en zout.
Verhit de boter in een pan en braad de fricandeau rondom bruin.
Plaats de fricandeau in de oven en gaar tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius.
Laat het vlees afkoelen.
Saus:
Roer een eetlepel bloem door de braadresten van het vlees.
Blus af met witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
Laat de saus 2 minuten koken en breng op smaak met zout, peper en Madeira.
Garnituur:
Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water met zout.
Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
Verwarm de peultjes later in boter en breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker.
Ragout:
Smelt de boter in een pan en fruit de gesnipperde sjalotten.
Voeg de champignons en shiitake toe en bak op hoog vuur.
Bestrooi met bloem en roer goed door.
Voeg de room toe en breng aan de kook.
Laat iets inkoken.
Voeg de gekookte ham en de verse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Assemblage:
Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden Celsius.
Snijd de fricandeau in 16 plakken.
Schep wat ragout op elke plak vlees, bestrooi met geraspte kaas en wit broodkruim.
Gratineer het geheel in de oven tot het goudbruin en knapperig is.
Serveren:
Leg de plakken fricandeau op de borden en schep de saus erlangs.
Garneer met de peultjes en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
50
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst