Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsfricandeau met Peterselieroomsaus en Macaroni
Een mals kalfsfricandeau met een romige peterselieroomsaus, geserveerd met macaroni, wortel en avocado.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Elektrische mengbeker
Oven
rooster
Zeef
Ingrediënten
▢
1
avocado
▢
1
kg
kalfsfricandeau
▢
1
wortel
▢
2
sjalotjes
▢
200
gram
vlechtjesmacaroni
▢
25
gram
boter
▢
3
dl
room
▢
30
gram
peterselie
zonder stelen
▢
Peper
Instructies
Bestrooi de kalfsfricandeau met peper en leg op een rooster in de oven.
Prik de vleesthermometer erin en zet de oven op 110°C.
Laat 2 uur garen tot de thermometer 65°C aangeeft.
Laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Snipper de sjalotjes en fruit ze in de boter.
Voeg de room en peterselie toe en warm goed door.
Pureer de saus in een mengbeker en druk door een zeef.
Kook de macaroni in 12 minuten gaar, spoel af en roer er boter door.
Snijd de wortel in blokjes, blancheer en warm op in de saus.
Giet de saus op een bord.
Presenteer avocado, vlees en macaroni op het bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra peterselie.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Pasta
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden