Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsgehaktbrood met Champignons
Een smeuïg kalfsgehaktbrood met champignons en spek, perfect gekruid en langzaam gegaard in de oven. Materialen:
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
snijplank
mes
Oven
Ingrediënten
▢
750
g
kalfsgehakt
▢
500
g
varkensgehakt
▢
200
g
mager spek
▢
2
sneetjes
brood
▢
1
kop
melk
▢
2
eieren
▢
100
g
champignons
▢
2
tijmbladeren
▢
1
laurierblad
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Week het brood in melk en meng met het kalfs- en varkensgehakt.
Snijd het spek en de champignons fijn en voeg toe.
Meng de eieren, kruiden, peper en zout door het gehakt.
Vorm een broodvorm en leg in een ingevette ovenschaal.
Bak 75 minuten op 200°C tot goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gestoofde wortelen en aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een rode Bordeaux zoals Saint-Émilion past hier perfect bij.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden