Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus
Allerhande 2002
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
1
gele paprika
▢
4
zongedroogde tomaten in olie
▢
40
g
boter
of margarine
▢
300
gr
spinazie
panklare
▢
2
kalfsoesters
à ca. 125 g
▢
2
eetlepels
kappertjes
▢
zout
▢
peper
Instructies
Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden.
In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken.
Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden.
Tomaatreepjes erdoor scheppen.
Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3-4 minuten per
kant rosé bakken.
Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
Bakvet afblussen met 1 dl water.
Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen.
Spinazie en kalfsoesters over twee borden verdelen.
Bestrooien met zout en peper.
Kappertjesjus over vlees scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met penne (pasta).
Voedingswaarde:
energie 340 kcal
eiwit 34 g
koolhydraten 8 g
vet 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Roerbakken / Wokken
Jaargetijde:
Snel te maken