Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsoesters met Muskaatdruiven Saus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
18
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Zeef
Ingrediënten
▢
500
gram
witte druiven
▢
3
deciliter
muscaatwijn
▢
30
gram
boter
▢
8
kalfsoesters à 130 gram
▢
3
deciliter
kalfsfond
pot van 400 ml
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwijder de velletjes en pitjes van de druiven en vang het sap op.
Voeg de muscaatwijn toe aan het druivensap en leg de druiven erin.
Verhit de boter in een pan.
Bak de kalfsoesters aan elke kant gedurende 4 minuten.
Houd ze warm.
Zeef het wijn-sapmengsel boven de pan en roer de aanbaksels los.
Laat het geheel inkoken tot ongeveer 1 deciliter.
Voeg de kalfsfond toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de druiven in de saus.
Serveer de kalfsoesters met de druiven-muskaatsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kalfsoesters met muskaatdruiven saus gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Viognier.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
27
g
|
Protein:
29
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
Feestdagen etc
Kerst