Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsschnitzel Lucullus
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Oven
ovenschaa
Ingrediënten
▢
250
gram
kalfsschnitzel
▢
2
plakjes
serranoham
▢
2
plakjes
cheddarkaas
▢
1
citroen
▢
1
el
olijfolie
▢
15
gram
boter
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit in een koekenpan de olie met de boter.
Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper.
Bak de schnitzels aan beide zijden.
Afhankelijk van de dikte 3 à 4 minuten aan beide zijden.
Ik heb ze graag nog rosé.
Haal uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Bedek elke schnitzel met een plak ham en kaas.
Deglaceer de pan met het sap van de citroen. Verdeel over de kaas.
Kalfsschnitzel Lucullus
Schuif de ovenschaal in de oven en gratineer tot de kaas is gesmolten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik serveerde de schnitzels met doppertjes en worteltjes en aardappelbolletjes uit de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees