Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsschnitzels met gepofte aardappels
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vork
Magnetronschaal
Koekenpan
Lepel
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
kruimige à ca. 200 g
▢
800
g
broccoli
▢
4
eetlepel(s)
boter
of margarine
▢
4
kalfsschnitzels
à ca. 125 g
▢
zout
▢
peper
▢
1
beker
crème fraîche
125 ml
▢
1
zakje
peterselie
verse 30 g
▢
1
teentje
knoflook
Instructies
Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken.
Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen.
Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten.
Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten.
Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken.
Halverwege keren.
Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper.
Peterselie fijnknippen.
Peterselie door crème fraîche roeren.
Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren.
Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus.
Serveren met kalfsschnitzels en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland