Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsschnitzels met Ham en Witte Wijn
Sappige kalfsschnitzels gevuld met ham en tijm, zacht gegaard in een wittewijnsaus.
Porties:
6
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
6
dunne
kalfsschnitzels
▢
6
plakjes
gekookte ham
▢
6
takjes
tijm
▢
3
sjalotten
▢
1
teentje
knoflook
▢
1,5
liter
witte wijn
▢
4
el
olie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Klop de kalfsschnitzels plat en leg op elke schnitzel een plakje ham en een takje tijm.
Rol ze op en zet vast met een tandenstoker.
Verhit de olie en bak de rolletjes goudbruin.
Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten, tomatenblokjes en geplette knoflook in het braadvet.
Voeg de wijn toe en leg de kalfsrolletjes terug in de pan.
Laat 40 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Serveer met rijst of pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een witte wijn zoals Marsala past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden