Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus
Smeuïge kalfsballetjes, zacht gegaard en geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Porties:
6
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
kookpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
750
g
kalfsgehakt
▢
150
g
oud brood
▢
250
ml
warme bouillon
▢
3
eierdooiers
▢
2
el
gehakte ui
▢
40
g
boter
▢
1
el
gehakte peterselie
▢
50
g
bloem
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Week het brood in de bouillon en knijp uit.
Fruit de ui in boter en meng met het gehakt, het brood, eierdooiers, peterselie, peper en zout.
Vorm balletjes en rol ze door de bloem.
Breng water aan de kook, voeg zout toe en pocheer de balletjes tot ze boven komen drijven.
Laat nog 2 minuten garen en haal ze eruit.
Serveer met tomatensaus en pasta of groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met tagliatelle en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden