Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen onder een Deegkorstje met Spek en Kippenlevertjes
Een heerlijk en feestelijk gerecht van kalkoenreepjes, spek en kippenlevertjes onder een krokant deegkorstje. Dit gerecht is perfect voor een feestelijke kerstmaaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaaltjes
Oven
Ingrediënten
▢
350
g
kalkoenfilet
in reepjes
▢
Olie
om te bakken
▢
50
g
spekreepjes
▢
100
g
kippenlevertjes
▢
1
ui
fijngesneden
▢
1
steel prei
fijngesneden
▢
150
g
kleine champignons
in plakjes
▢
Tijm naar smaak
▢
Majoraan naar smaak
▢
Bloem
om te binden
▢
¼
liter
bouillon
▢
2
eierdooiers
▢
Bladerdeegplakjes
diepvries
Instructies
Bak de kalkoenfiletreepjes in wat olie samen met de spekreepjes, kippenlevertjes, ui, prei, champignons, tijm en majoraan.
Strooi wat bloem over het mengsel en voeg in delen de bouillon toe.
Roer er van het vuur af 2 eierdooiers door.
Verdeel dit mengsel over 4 ovenschaaltjes.
Snijd uit 1-2 bladerdeegplakjes repen van 1 cm breed en zet deze met ei vast op de randen van de schaaltjes.
Snijd uit 4 andere bladerdeeglapjes dekseltjes ter grootte van de ovenschaaltjes.
Druk ze op de deegranden en bestrijk met ei.
Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35-40 minuten, tot het deeg goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, die goed past bij de smaken van kalkoen en spek.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst