Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoengehaktballetjes met rode kool
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
rode kool
▢
1
sjalotje
▢
1
eetlepel
melk
▢
200
gram
kalkoen
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
mespunt
kaneel
▢
1
eetlepel
sinaasappelmarmelade
Instructies
Kook de rode kool ± 5 minuten in een pan met weinig water en de azijn.
Pel intussen de sjalot en snijd hem klein.
Meng de sjalot en de melk door het gehakt en rol ± 10 balletjes van het gehakt.
Verhit de boter in een pan en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin.
Laat de rode kool in een vergiet goed uitlekken.
Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
Bak in het achtergebleven bakvet de rode kool met het kaneelpoeder en de
marmelade al omscheppend ± 2 minuten.
Leg de gehaktballetjes op de kool en verwarm het gerecht afgedekt op laag vuur nog
± 5 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er
rösti
bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten