Zwitserse Aardappelkoekjes

Rosti
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte aardappels
  • 30 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • Aromat naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Nootmuskaat versgeraspt, naar smaak
  • 100 g geraspte belegen of oude kaas
  • Verse peterselie fijngehakt
  • 1 deciliter melk
  • Paneermeel voor het omwikkelen van de koekjes
  • Plantaardige olie voor het bakken
  • Instructies:

Instructies

  • Maak de gekookte aardappels fijn met een aardappelstamper of een vork.
  • Smelt de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui glazig.
  • Meng de fijngemaakte aardappels met de gebakken ui, aromat, peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas, fijngehakte peterselie en melk tot een smakelijk geheel.
  • Vorm 12 platte koekjes van het aardappelmengsel en rol ze door de paneermeel.
  • Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelkoekjes krokant en goudbruin aan beide kanten, ongeveer 3-4 minuten per kant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Zwitserse rösti als bijgerecht bij een hoofdgerecht of als een heerlijke snack. Geniet ervan!

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaak van deze aardappelkoekjes.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Zwitserland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch