Maak de gekookte aardappels fijn met een aardappelstamper of een vork.
Smelt de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui tot deze glazig is.
Meng in een grote kom de fijngemaakte aardappels met de gebakken ui, Aromat, peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas, peterselie en melk tot een samenhangend mengsel.
Vorm 12 platte koekjes van het aardappelmengsel en rol ze door het paneermeel.
Verhit plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de aardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin en krokant, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Laat de rösti eventueel even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de rösti als bijgerecht bij vlees, vis of een salade, of als snack met een frisse yoghurtdip.Wijnadvies:Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc sluit perfect aan bij de hartige smaken van deze aardappelkoekjes.