Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoenreepjes in Romige Champignonsaus
Deze romige kalkoenreepjes met champignons en een zachte roomsaus zijn heerlijk in combinatie met rijst en tuinerwten. Een eenvoudig en smaakvol gerecht!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
braadpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
300
g
rijst
▢
250
g
champignons
in plakjes
▢
50
g
boter
▢
350
g
kalkoenreepjes
▢
4
el
bloem
▢
400
ml
kookroom
light
▢
1
kippenbouillontablet
▢
450
g
diepvrieserwten
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kalkoenreepjes 3 minuten goudbruin.
Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
Strooi de bloem over het mengsel en laat 2 minuten zachtjes garen.
Schenk de kookroom erbij en roer goed tot een lichtgebonden saus ontstaat.
Verkruimel de bouillontablet erboven en roer goed door.
Laat de saus 2 minuten op laag vuur tegen de kook aan staan.
Bereid ondertussen de tuinerwten volgens de instructies op de verpakking (bijvoorbeeld in de magnetron).
Breng de kalkoenreepjes in roomsaus op smaak met zout en peper.
Serveer met de rijst en tuinerwten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse peterselie of een snufje nootmuskaat voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een
Eugène Loron Mâcon Villages Blanc
past perfect bij de romige saus en kalkoen.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Rijst
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden