Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoenspies met maïssalade
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
1
groene paprika
▢
1
schaaltje
kalkoenfilet
ca. 400 g
▢
1
zak
Vlaamse frites
diepvries 750 g
▢
1
blikje
maïskorrels
300 g
▢
5
eetlepel(s)
cocktailsaus met Schotse Wiskey
pot à 300 ml
▢
1
blik
Mexicomelange
groente 400 g
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
Instructies
Grill of grillpan voorverwarmen op hoogste stand.
Frituurvet verhitten tot 180 °C.
Ui pellen en snipperen.
Paprika wassen, schoonmaken en in grove stukken snijden.
Kalkoenfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
Spiesen maken van kalkoenblokjes en stukjes paprika.
Spiesen ca. 10 minuten grillen.
Intussen frites bakken in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing.
Blikjes groenten laten uitlekken.
In koekenpan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
Groenten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Spiesen serveren met frites, lauwwarme maïssalade en cocktailsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Salade