Kalkoenspies met maïssalade

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 schaaltje kalkoenfilet ca. 400 g
  • 1 zak Vlaamse frites diepvries 750 g
  • 1 blikje maïskorrels 300 g
  • 5 eetlepel(s) cocktailsaus met Schotse Wiskey pot à 300 ml
  • 1 blik Mexicomelange groente 400 g
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Instructies

  • Grill of grillpan voorverwarmen op hoogste stand.
  • Frituurvet verhitten tot 180 °C.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in grove stukken snijden.
  • Kalkoenfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Spiesen maken van kalkoenblokjes en stukjes paprika.
  • Spiesen ca. 10 minuten grillen.
  • Intussen frites bakken in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing.
  • Blikjes groenten laten uitlekken.
  • In koekenpan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
  • Groenten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Spiesen serveren met frites, lauwwarme maïssalade en cocktailsaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen / Salade