Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 biefstuk
- 1 kalkoenbiefstuk
- 100 g zalmfilet
- 8 gambas koelvak of diepvries
- 8 shii-takepaddestoelen gehalveerd
- 100 ml teriyaki marinade flesje 250 ml
- 2 eetlepels mayonaise
- 1-2 theelepel wasabipasta tube
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 1 bosuitje in schuine ringetjes
Instructies
- Biefstuk, kalkoen en zalmfilet elk in 8 blokjes snijden.
- Vlees, zalm, gamba’s en shii-take in schaal leggen en teriyakimarinade erover schenken.
- Minstens 15 minuten marineren, regelmatig omscheppen.
- Mayonaise pittig op smaak brengen met wasabi.
- Teppanyakiplaat op hoogste stand verwarmen en licht invetten. Ingrediënten uit marinade nemen, vlees en shii-takes om en om aan satéstokjes rijgen.
- Spiesen, zalm en gamba’s op grillplaat gaar roosteren, regelmatig keren.
- Laatste minuut knoflookplakjes en bosuiringetjes op plaat leggen en meebakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met wasabimayonaise.