Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaneel-appelsoufflé
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
25
g
boter of margarine
▢
25
g
bloem
▢
2
dl
melk
▢
2
eetlepel(s)
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
dl
appelmoes
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Schaal invetten.
Eieren splitsen. In pan boter verwarmen.
Bloem erdoor roeren.
Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat.
Suiker en vanillesuiker erdoor roeren.
Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren.
In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
Saus luchtig door eiwitten spatelen.
Soufflémengsel in schaal scheppen in midden van oven ca. 20 à 25 minuten gaar bakken.
Ovendeur op kiertje zetten en soufflé in nog ca. 10 minuten goudbruin bakken.
Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories:
145
kcal
|
koolhydraten:
13
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit