Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie tot een glad mengsel.
Klop in een kom de eieren, een snufje zout, basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.
Roer het gesmolten chocolademengsel voorzichtig door het ei-suikermengsel.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg de kaneel en gehakte walnoten toe.
Roer alles goed door elkaar tot een egaal beslag.
Schep het beslag in de ingevette rijstrandvorm met paneermeel bestrooid.
Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Bak de browniekrans 45-55 minuten in het midden van de oven, tot een metalen pen er schoon uitkomt.
Laat de browniekrans minimaal 4 uur afkoelen in de vorm.
Stort de krans voorzichtig op een schaal en draai hem om.
Leg een rooster met ruitpatroon op de krans en bestrooi royaal met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.Wijnadvies:Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een volle Cabernet Sauvignon sluit perfect aan bij de rijke chocoladesmaak.