Kaneel-Chocolade Browniekrans

Porties: 8
exclusief afkoeltijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade in stukjes gebroken
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ½ eetlepel kaneel
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • Poedersuiker voor het bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Smelt de chocolade met de boter au bain-marie, al roerend, tot een glad mengsel.
  • Klop in een kom de eieren, een snufje zout, basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.
  • Roer het chocolademengsel door het ei-suikermengsel.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en gehakte walnoten toe en roer alles goed door elkaar.
  • Schep het beslag in de ingevette en met paneermeel bestrooide vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de browniekrans in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten, of tot een metalen pen er schoon uitkomt (dan is de brownie gaar).
  • Laat de browniekrans minstens 4 uur afkoelen.
  • Stort de krans en keer deze meteen weer om.
  • Leg een rooster met ruitpatroon op de krans en bestrooi de krans royaal met poedersuiker.
  • Serveer de heerlijke kaneel-chocolade browniekrans als feestelijk gebak bij de koffie of thee.
  • Geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een stevige rode wijn, zoals een Merlot, kan goed samengaan met de rijke chocoladesmaak van dit gebak.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 22 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Cupcakes / Muffins / Gebak