Kaneel-Chocolade Browniekrans
Ingrediënten
- 200 gram chocolade in stukjes gebroken
- 100 gram boter
- 3 eieren
- Snufje zout
- 150 gram basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ½ eetlepel kaneel
- 100 gram walnoten grof gehakt
- Poedersuiker voor het bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie, al roerend, tot een glad mengsel.
- Klop in een kom de eieren, een snufje zout, basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.
- Roer het chocolademengsel door het ei-suikermengsel.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en gehakte walnoten toe en roer alles goed door elkaar.
- Schep het beslag in de ingevette en met paneermeel bestrooide vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de browniekrans in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten, of tot een metalen pen er schoon uitkomt (dan is de brownie gaar).
- Laat de browniekrans minstens 4 uur afkoelen.
- Stort de krans en keer deze meteen weer om.
- Leg een rooster met ruitpatroon op de krans en bestrooi de krans royaal met poedersuiker.
- Serveer de heerlijke kaneel-chocolade browniekrans als feestelijk gebak bij de koffie of thee.
- Geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot, kan goed samengaan met de rijke chocoladesmaak van dit gebak.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 22 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 25 g