Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk het aan en strijk het glad.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Laat de kwark uitlekken in een zeef bekleed met kaasdoek.
Zet een beslagkom in warm water en klop in de kom de eieren met de eidooiers, zout, vanillesuiker en suiker gedurende 10 minuten tot een lichtgele, dikschuimige massa.
Zeef de bloem en spatel deze door het eimengsel.
Klop 2 dl slagroom met kaneel stijf en spatel de slagroom en de uitgelekte kwark door het eimengsel.
Schep het kwarkmengsel in de vorm en strijk het glad.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 1 uur en 45 minuten.
Schakel na 15 minuten de oven terug naar 125 °C.
Laat de taart in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier afkoelen.
Verwijder de vorm.
Klop 3 dl slagroom stijf en bestrijk de taart rondom met een laagje slagroom.
Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.
Rol de marsepein uit tot een lap van 3 mm dik en snijd hulstblaadjes uit.
Garneer de taart met toefjes slagroom, marsepeinblaadjes (goed in de slagroom drukken) en zilverpilletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kaneel-kwarktaart past goed bij een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn zoals Prosecco.