Voeg het gistmengsel geleidelijk toe aan de bloem en suiker en meng met een houten lepel tot het deeg vormt.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak gedurende 10 minuten, tot het glad en elastisch is.
Voeg water toe als het deeg te droog is, of bloem als het te plakkerig is.
Vorm een bal van het deeg en leg het in een licht geoliede kom.
Dek af en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.
Meng de bruine suiker, kaneelsuiker en pinda's in een kom.
Kneed het deeg nog 3 minuten.
Verdeel het deeg in 8 porties en vorm van elk een bal.
Druk de ballen plat tot schijven.
Leg 1 tot 1.
5 eetlepel van het mengsel van bruine suiker, kaneelsuiker en pinda's in het midden van elke schijf.
Vouw de schijven dicht en druk ze plat tot ze 1 cm dik zijn.
Verwarm boter en olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes 1 tot 2 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de pannenkoekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de warme pannenkoekjes met een krachtige Lungo (110 ml).
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht wordt meestal niet met wijn geserveerd, maar als je een drankje wilt toevoegen, zou een zoete witte wijn zoals een Moscato passen bij de zoetheid van de pannenkoekjes.