Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kantonese Gebakken Rijst met Garnalen
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
100
gram
rauwe garnalen
gepeld
▢
4
eetlepels
arachideolie of zonnebloemolie
▢
1
ui
gehakt
▢
2
grote
teentjes knoflook
fijngehakt
▢
1
wortel
geschild en in blokjes
▢
50
gram
doperwten
ontdooid indien bevroren
▢
2
middelgrote
eieren
losgeklopt met een snufje zout
▢
400
gram
gekookte rijst van de dag ervoor
▢
4
lente-uitjes
gehakt
▢
2
eetlepels
lichte sojasaus
of naar smaak
Instructies
Verwijder de zwarte aders uit de garnalen en hak ze grof.
Zet opzij.
Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, wortel en een snufje zout en peper toe.
Roerbak gedurende 2-3 minuten tot de groenten zacht worden.
Voeg de garnalen en doperwten toe aan de wok en roerbak tot de garnalen roze beginnen te kleuren.
Schuif de ingrediënten naar één kant van de wok en voeg wat meer olie toe aan de andere kant.
Giet de losgeklopte eieren in de olie en roerbak tot bijna gestold.
Meng ze dan door de rest van de ingrediënten.
Voeg indien nodig meer olie toe aan de wok en voeg dan de rijst en lente-uitjes toe.
Breng op smaak met een beetje sojasaus en roerbak nog 3-4 minuten tot de rijst goed doorwarmd is.
Proef vlak voor het serveren en voeg indien gewenst meer sojasaus toe.
Opmerking: Dit recept is ideaal om restjes rijst te gebruiken, omdat het minder plakkerig is en dus makkelijker te bakken dan verse gestoomde rijst.
Zorg ervoor dat restjes rijst in de koelkast bewaard worden en binnen een dag gebruikt worden
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de garnalen ook vervangen door blokjes kip, gebraden varkensvlees of ham, en variëren met groenten zoals paprika, courgette en maïs.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Zeevruchten
Land van herkomst
China