Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karamel-Appel Delicatesse
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
golden delicious appels
▢
50
gram
boter
▢
3
eetlepels
suiker
▢
Calvados
appel eau de vie
Instructies
Schil de appels en snijd elke appel in zes parten.
Snijd de bovenkant mooi rond (=tourneren) en maak een lichte inkruising.
Verwarm de boter in een braadpan en voeg 2 eetlepels suiker toe.
Laat op zacht vuur de suiker bruin en stroperig worden.
Voeg de appelpartjes toe en bak ze op zacht vuur gedurende ongeveer 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
Optioneel: Besprenkel de appels met een beetje calvados voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gecaramelliseerde appel delicatesse als bijgerecht of als heerlijk nagerecht. Geniet van de rijke smaken en de zoete karameltonen!
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit