Bestrooi de ribkarbonades aan beide kanten met zout en peper.
Bestrijk de karbonades met de Franse mosterd en bestrooi ze met de gedroogde tijm.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de karbonades in ongeveer 20 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Was intussen de sinaasappel grondig en rasp de helft van de sinaasappelschil fijn.
Pers de sinaasappel uit en vang het sap op.
Verwarm het sinaasappelsap in een klein pannetje op laag vuur.
Roer de cranberrycompote en de rode port erdoor.
Bind de saus licht met wat allesbinder (of een papje van maïzena met water) tot de gewenste dikte.
Blijf roeren om klontjes te voorkomen.
Roer de geraspte sinaasappelschil door de warme cranberry-portsaus.
Leg de gebakken karbonades op twee borden en schep de cranberry-portsaus ernaast.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze feestelijke karbonades met romige roomaardappeltjes.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn met een lichte zoetheid, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past uitstekend bij de zoetzure cranberrysaus.