Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kastanjepuree met Selderij en Boter
Een klassieke kastanjepuree met een vleugje selderij en boter, perfect als bijgerecht tijdens de feestdagen. Deze puree is ook ideaal als vulling voor gevogelte.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Zeef of pureerstaaf
Ingrediënten
▢
Kastanjes
naar behoefte
▢
Bouillon
gemaakt van een bouillonblokje
▢
½
theelepel
suiker
▢
Selderij
naar smaak
▢
Boter
naar behoefte
Instructies
Kook de gepelde kastanjes in een beetje bouillon (gemaakt van een bouillonblokje) met ½ theelepeltje suiker en wat selderij tot ze gaar zijn.
Haal de kastanjes uit de bouillon en pureer ze door fijn te wrijven of malen.
Roer een klontje boter door de kastanjepuree en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse Riesling, die goed past bij de aardse smaak van de kastanjes.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst