Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kersen clafoutis van Onbekende Auteur
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal (doorsnede ca. 22cm)
Oven
Ingrediënten
▢
100
g
bloem
▢
2
eieren
▢
13/4
deciliter
volle melk
▢
3
zakjes vanillesuiker
▢
boter voor invetten
▢
350
g
kersen
▢
1
eetlepel
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 2200C (hetelucht 2000C).
Zeef de bloem boven een beslagkom.
Klop een beslag van de bloem met de eieren, melk en de vanillesuiker.
Vet de ovenschaal in.
Was de kersen en ontpit ze.
Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.
Laat de clafoutis midden in de oven in ca. 40 minuten gaar worden.
Laat de clafoutis afkoelen tot lauwwarm en bestrooi hem met de poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch