Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kersenmuffins met Glazuur en Wijngums
Deze luchtige kersenmuffins met een zoete glazuurlaag en een vrolijke wijngum zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid!
Porties:
16
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Zeef
kom
Bakplaat
muffinvormpjes
mes
Ingrediënten
▢
1
potje
kersen
netto 185 g, uitgelekt en gehalveerd
▢
150
g
boter
▢
150
g
suiker
▢
3
eieren
▢
150
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
mespunt
zout
▢
175
g
poedersuiker
▢
16
kersenwijngums
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Giet de kersen af en vang het sap op in een kommetje.
Laat de kersen goed uitlekken en snijd ze doormidden.
Plaats 16 muffinvormpjes op een bakplaat.
Klop de boter en suiker met een mixer tot een romig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe en mix steeds tot een glad beslag.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met een mespunt zout in een andere kom en spatel het voorzichtig door het beslag.
Schep de gehalveerde kersen door het beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul ze tot de helft.
Bak de muffins 25 minuten in het midden van de oven.
Zet de oven uit en laat de muffins nog 5 minuten in de oven staan.
Laat de muffins volledig afkoelen op een rooster.
Meng de poedersuiker met 3 eetlepels kersensap tot een dik glazuur.
Verdeel een eetlepel glazuur over elke muffin en strijk het voorzichtig uit.
Druk een kersenwijngum op elke muffin en laat het glazuur 1 uur uitharden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze muffins als feestelijke traktatie met een kop thee of koffie.
Wijnadvies:
Een frisse
Moscato d'Asti
past goed bij de zoete smaak van de muffins en het fruitige kersenglazuur.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden