Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstkransjes
Serveer deze heerlijke kerstkransjes bij een feestelijke kerstkoffie of thee. Je kunt ze ook als cadeautje verpakken voor vrienden en familie!
Porties:
10
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Uitsteekvorm met een diameter van 4 cm
Uitsteekvorm met een diameter van 1 cm
Oven
Ingrediënten
▢
200
gram
boter
▢
140
gram
basterdsuiker
▢
10
gram
melk
▢
4
gram
zout
▢
4
gram
bakpoeder
▢
Rasp van 1 limoen
▢
300
gram
gezeefde bloem
▢
1
ei
losgeklopt met een eetlepel water
▢
Amandelen of amandelstiften
▢
100
gram
suiker
Instructies
Meng de boter met de basterdsuiker, melk en zout.
Roer de limoenrasp erdoorheen.
Kneed vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor.
Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte.
Hoe dunner, hoe lekkerder.
Bestrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften.
Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm.
Voor het rondje in het midden van het koekje gebruik je de kleine uitsteekvorm.
Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).
Bak ze in een voorverwarmde oven op boven-onderwarmte op 160°C gedurende ongeveer 20 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst