Kerstkransjes

Kerstkransjes

Serveer deze heerlijke kerstkransjes bij een feestelijke kerstkoffie of thee. Je kunt ze ook als cadeautje verpakken voor vrienden en familie!
Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 140 gram basterdsuiker
  • 10 gram melk
  • 4 gram zout
  • 4 gram bakpoeder
  • Rasp van 1 limoen
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 1 ei losgeklopt met een eetlepel water
  • Amandelen of amandelstiften
  • 100 gram suiker

Instructies

  • Meng de boter met de basterdsuiker, melk en zout.
  • Roer de limoenrasp erdoorheen.
  • Kneed vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor.
  • Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
  • Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte.
  • Hoe dunner, hoe lekkerder.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften.
  • Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm.
  • Voor het rondje in het midden van het koekje gebruik je de kleine uitsteekvorm.
  • Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op boven-onderwarmte op 160°C gedurende ongeveer 20 minuten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst