Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Kerststronk met slagroom chocomousse en framboos
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
theedoek
Oven
kerstversiering
Ingrediënten
voor de biscuit:
▢
4
eieren op kamertemperatuur
▢
120
g
suiker
▢
60
g
patisseriebloem
▢
40
g
maïszetmeel
▢
20
g
cacaopoeder
▢
40
g
gesmolten boter
voor de frambozenvulling:
▢
200
gram
diepvries frambozen
▢
150
gram
mascarpone
▢
400
ml
slagroom 35% of liefst 40% vetgehalte
▢
100
gram
poedersuiker
voor de chocolademousse:
▢
500
ml
slagroom
▢
250
gram
mascarpone
▢
150
gram
chocolade naar keuze
▢
150
gram
poedersuiker
voor de afwerking:
▢
Kerstversiering en eventueel wat rood fruit en poedersuiker
Instructies
Neem 200 ml slagroom en verwarm deze in een pannetje.
Hak de chocolade fijn.
Haal de warme slagroom van het vuur en voeg de chocolade toe.
Roer goed door totdat alles mooi egaal is.
Voeg nu de resterende 300 ml slagroom toe, roer goed door en zet koud weg.
Deze room moet volledig terug koud worden dus als je de tijd hebt, doe dit dan 1 dag op voorhand maken.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Klop de eieren met de suiker minimaal 10 minuten in de keukenmachine op.
De hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn en mooi wit van kleur.
Smelt de boter op een laag vuurtje.
Zeef ondertussen de bloem met het zetmeel en de cacao al enkele malen boven een kom.
Na 10 minuten kloppen zeef je nogmaals alles boven de kom van de keukenmachine.
Spatel dit nu voorzichtig onder.
Dit mag niet langer duren dan 2 minuten anders klop je alle lucht terug uit het beslag.
Neem de gesmolten boter erbij en doe 2 lepels beslag bij de boter.
Roer dit door en schenk het dan bij de rest van het beslag.
Spatel kort door en schenk je beslag uit over de beklede bakplaat.
Bak de biscuit in 4 tot 6 minuten gaar.
Je biscuit is gaar wanneer je lichtjes met een vinger op de biscuit duwt en hij terug veert.
Blijft het een deukje dan moet hij nog iets langer bakken.
Haal de biscuit uit de oven, leg er de vochtige theedoek overheen, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de bakplaten.
Rol de biscuit heel losjes op in de theedoek en laat hem zo afkoelen.
Pureer de frambozen en haal ze door een zeef zodat de pitjes eruit zijn.
Meng deze onder de mascarpone, slagroom en poedersuiker.
Klop het geheel volledig stijf en zet het even aan de kant.
Neem de chocomousse en klop ook deze samen met de poedersuiker volledig stijf.
Neem de biscuit en rol deze uit.
Bestrijk de biscuit met de frambozen room.
Rol de biscuit voorzichtig op en plaats hem op een schaal.
Neem de chocomousse en strijk deze over de buitenkant van de biscuit.
Zorg dat alle kanten mooi bedekt zijn.
Neem een vork en trek er nu over de gehele lengte strepen in.
Snijd de zijkantjes met een scherp mes mooi af.
Werk af met de kerstversiering en eventueel nog wat rood fruit. Je kunt ook nog wat poedersuiker erover strooien voor het uitzicht van sneeuw.
Laat de stronk in een taartdoos nog een uurtje goed opstijven in de koelkast.
Smakelijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Feestdagen etc
Kerst