Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kervel-Dragonsaus
Snelle Feest saus uit de Magnetron
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eieren
gescheiden
▢
½
eetlepel
gezeefd citroensap
▢
2
eetlepels
warm water
▢
30
gr
roomboter
▢
1 ½
eetlepel
geknipte kervel
▢
1 ½
eetlepel
dragon
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
▢
Een paar druppels
citroensap
Instructies
Splits de eieren en klop de dooiers schuimig met 1/2 eetlepel gezeefd citroensap en 2 eetlepels warm water.
Smelt 30 gr roomboter onafgedekt in een diepe ronde schaal gedurende 1 minuut op 600 W
in de magnetron.
Roer de gesmolten boter door het geklopte eiermengsel en schenk het terug in de ovenschaal.
Verwarm de saus onafgedekt gedurende 30 seconden op 600 W, klop krachtig met een garde.
Herhaal het proces: 15 seconden verwarmen, kloppen, en zo verder gedurende in totaal 3
minuten, totdat een gebonden saus ontstaat.
Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken.
Roer vervolgens 1 1/2 eetlepel geknipte kervel en 1 1/2 eetlepel dragon door de saus.
Breng de saus op smaak met zout, versgemalen peper en een paar druppels citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze snelle en smaakvolle kervel-dragonsaus bij rood vlees, kip, kalkoen, of vis
tijdens feestelijke gelegenheden!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Magnetron koken
/
Saus